charset=windows-1251" />
Меню
Начало
Актуално
За проекта
Програма
Принципи
Участници
Приятели
Търсене в сайта
Връзка с нас
Втора сбирка - Между училището и университета PDF Печат Е-мейл
28 June 2008

„Между училището и университета” 

/Първи опити за избор на професия/

 

Под това мото се проведе втората сбирка на участниците в проекта „Нашият свят зависи и от нас”, който стартира в началото на месец декември в СОУ „Нешо Бончев”. Всички присъстващи имаха възможност да класират 20 професии според популярността им в съвременното българско общество. Обобщените данни от анкетните карти откроиха юриста за най-престижна професия. В класацията на най-предпочитаните от младите професии следват лекар, ръководител на среден бизнес, компютърен специалист, PR, банков служител и фармацевт.

Особено атрактивна се оказа играта „Атомна бомба” – присътващите се потопиха в симулация на природен катаклизъм, като условие за оцеляване беше приемането в единственото останало сигурно място – сградата на училището. Всеки се вживя в получената роля и упражни способностите си да убеждава околните, за да се окаже сред избраните за спасяване.

В края на сбирката участниците в проекта бяха разделени на 5 групи – 5 различни професии. Всяка група трябва да реши колективно задачата „Как да стана...?”, като набави информация за „пътя от изхода на училището до изхода на университета” за съответната професия – адвокат, лекар, банков служител, компютърен специалист,  журналист. 

 
< Предишна   Следваща >

Уеб дизайн, изработка на сайтове, изработка на онлайн магазини, интернет реклама - Netvision.bg